Iti trebuie:
* 4 prepelite curatate
* 150 g orez
* cate 100 g de visine uscate
* caise si stafide
* 1 ou + 1 albus
* 1 lingura frunze de patrunjel tocat
* 2 lingurite zahar brun
* 100 g margarina
* 1 lingurita amidon alimentar
* 100 ml vin alb sec
* 300 ml frisca
* 800 g mere acrisoare
* sare
* piper
Pregatesti asa:
1. Se spala prepelitele si se freaca cu sare, piper si in interior, apoi se pune la frigider.
2. Orezul se fierbe pe jumatate, se strecoara, se amesteca cu ouale, fructele taiate marunt, patrunjelul, 1 lingurita zahar brun, sare si piper.
3. Se scot prepelitele de la rece si se umplu.
4. Deschizatura se prinde in ace, se pun intr-o tava si se dau la cuptor.
5. Se stropesc des cu margarina topita.
6. Cand sunt gata, se lasa sa stea 20 de minute.
7. Pentru sos, se fierbe zeama de friptura si se ingroasa cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa, se adauga vinul, frisca, se fierbe, apoi se strecoara.
8. Pana la servire se tine la cald.
9. Se scoate cotorul de la mere, se taie rondele groase de un deget. intr-o tigaie de topeste o bucatica de margarina cat o aluna si se caramelizeaza restul de zahar brun.
10. Se pun merele si se prajesc la foc mare pe ambele parti.
11. Prepelitele se taie in doua, pe lungime si se servesc cu mere prajite.
12. Deasupra se toarna un strat subtire de sos, restul se serveste separat la masa intr-o ceasca.
Portii: 4 portii
Pregatire: 60 minute