| Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile | |
|
+9Sorina mihain2010 mihaim AdyBZ dorel boticelina rozalia b_laur14 PrepeliteBrasov 13 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Mier Iun 15, 2011 4:28 am | |
| Am pus pe Microferma de prepelite Brasov informatii legate de furajarea corecta a prepelitelor. Gasiti acolo retetele cu care lucram noi acum, tehnici de mixare adaptate crescatorilor mici si mijlocii, informatii utile si multe altele. Pentru mai multe detalii, va invitam sa ne contactati, va vom raspunde cu aceeasi placere si promptitudine ca si pana acum. Speram sa fie informatii utile pentru cat mai multi dintre dumneavoastra! | |
|
| |
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Mier Iun 15, 2011 4:29 am | |
| urmeaza informatii detaliate legate de incubare - ce trebie stiut, cum trebuie procedat pentru maximizarea rezultatelor etc. Tineti aproape | |
|
| |
b_laur14 membru registrat
Numarul mesajelor : 28 Varsta : 71 Data de inscriere : 27/02/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Mier Iun 15, 2011 12:10 pm | |
| - prepelitebv.ro a scris:
- urmeaza informatii detaliate legate de incubare - ce trebie stiut, cum trebuie procedat pentru maximizarea rezultatelor etc. Tineti aproape
Deja am gasit informatiile ce sant f. utile si la obiect.Multumesc pentru ajutorul ce-l dati micilor crescatori de prepelite. | |
|
| |
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Joi Iun 16, 2011 1:55 am | |
| Multumim pentru aprecieri, mai mult ne bucuram sa stim ca prepelitele o duc mai bine si crescatorii sunt mult mai multumiti - daca am reusit sa contribuim cu ceva la asta, suntem niste ardeleni fericiti! | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Vin Mar 09, 2012 11:28 am | |
| si eu am ajuns la concluzia , mai bine fac eu de mancare, oricum sunt si o gospodina buna , decat sa le chinui pe prepe ale mele cu nu stiu mai ce. Am o intrebare, deci am nevoie de porumb, grau, srot de soia,carbonat de calciu,ulei de floarea soarelui ( de care, de expl ? ),.Am inteles ca vindeti macropremix si concentrat proteic vegetal ( aici ma refer la ferma de prepelite din Brasov ). Daca din ultimele doua imi ramane in plus ce fac cu ele , daca au termen de valabilitate mai mare decat 3- 4 saptamani Multumesc | |
|
| |
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 11, 2012 7:53 am | |
| Ulei de floarea soarelui (obisnuit), cel mai ieftin care-l gasiti e ok. Premixul are valabilitate o jumatate de an de la data fabricatiei, iar concentratul proteic vegetal - un an. Oricum va trebuie cantitati foarte mici, nu aveti de ce face stocuri si tine bani blocati... | |
|
| |
b_laur14 membru registrat
Numarul mesajelor : 28 Varsta : 71 Data de inscriere : 27/02/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 11, 2012 9:43 am | |
| - rozalia a scris:
- si eu am ajuns la concluzia , mai bine fac eu de mancare, oricum sunt si o gospodina buna , decat sa le chinui pe prepe ale mele cu nu stiu mai ce. Am o intrebare, deci am nevoie de porumb, grau, srot de soia,carbonat de calciu,ulei de floarea soarelui ( de care, de expl ? ),.Am inteles ca vindeti macropremix si concentrat proteic vegetal ( aici ma refer la ferma de prepelite din Brasov ). Daca din ultimele doua imi ramane in plus ce fac cu ele , daca au termen de valabilitate mai mare decat 3- 4 saptamani
Multumesc Eu nu inteleg un lucru,in reteta de furaje se pune faina sau tarate de grau? | |
|
| |
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 11, 2012 10:17 am | |
| Boabe de grau, macinate in orice moara de uz gospodaresc, e ok. La fel si pentru porumb si sroturi. | |
|
| |
b_laur14 membru registrat
Numarul mesajelor : 28 Varsta : 71 Data de inscriere : 27/02/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 11, 2012 1:00 pm | |
| - prepelitebv.ro a scris:
- Boabe de grau, macinate in orice moara de uz gospodaresc, e ok. La fel si pentru porumb si sroturi.
Multumesc mult.Eu credeam ca se combina cu tarate de grau. | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Dum Mar 11, 2012 1:26 pm | |
| Am inteles ca vindeti macropremix si concentrat proteic vegetal ( aici ma refer la prepelitebv.ro ). Daca din ultimele doua imi ramane in plus ce fac cu ele , daca au termen de valabilitate mai mare de 3- 4 saptamani | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Dum Mar 11, 2012 1:28 pm | |
| gasesti reteta pe www.prepelitabv.ro , trebuie citite toate, nu cum am facut eu, printre randuri.... | |
|
| |
PrepeliteBrasov membru platin
Numarul mesajelor : 728 Varsta : 49 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 11, 2012 3:42 pm | |
| | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Lun Mar 12, 2012 1:20 am | |
| mii de scuze, probabil , graba ,pe de alta parte, duminica , adormita '' eu '' www.prepelitebv.ro | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Lun Mar 12, 2012 2:00 pm | |
| Am citi undeva despre ulei esential de oregano, se poate da la prepelite. Are habar cineva despre asa ceva? antiseptic potent * antiparazitar, antifungic * antioxidant * vasodilatator * cefalic * stimulant, tonic * sudorific
| |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Mier Mar 14, 2012 3:19 pm | |
| Dl muresan, am facut o comanda, va multumesc, Am o rugaminte : sa inteleg ca aveti furaje gata preparat pentru 0-21, pana la 30 zile si pentru prepe ouatoare? Nu inteleg prin ""Furaj pentru puii de prepeliţă, tineret şi ouătoare (preţ la cerere) in fct de cant "" daca este posibil si sunteti draguti sa-mi explicati ce inseamna mai exact? Am cerut numai 60 de oua, incubatorul meu este de Arges cu cheita si nu merita sa pun mai multe, pe de alta parte maternitatea mea este mica de 50 pui. Multumesc | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Mier Mar 14, 2012 3:49 pm | |
| scuze pentru greseli ortografice , sunt f.f. obosita. Am 45 de puisori de 1 saptamana , cei iesiti din oua in ianuarie, imi fac ou demult ,daca aveti furaje gata preparata si pentru puosi de 1 sapatam. cred ca ma repet, ma duc la culcare | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Joi Mar 22, 2012 12:46 pm | |
| sambata puii mei , va papa papi pregatit de mine, dupa reteta prepelitebv.ro | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale Vin Mar 23, 2012 3:07 pm | |
| ieri am cumparat un sac de 25 kg, srot de floarea soarelui, azi ma uit , data de fabricatie este in ianuarie 2012 si termenul de expirare 14.04.2012. Nu am cum sa folosesc in asa de putin timp. ce sa fac? Sa-l duc inapoi? si am intrebat de termenul de valabilitatea. | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale Vin Mar 23, 2012 3:09 pm | |
| si srotul de soia tot asa este, termenul de ezpirare pe aproape | |
|
| |
boticelina membru argint
Numarul mesajelor : 102 Varsta : 48 Data de inscriere : 26/01/2012
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Sam Mar 24, 2012 1:48 am | |
| Nu poti cere inlocuirea lor cu unele cu termen de garantie mai lung? Nu cred ca poti reclama vanzatorul, produsul este inca in garantie.
Eventual te poti interesa daca sroturile astea chiar isi pierd valabilitatea dupa un an de la ambalare sau este doar o conventie stabilita ptin lege. Dupa cum stiti, nu toate alimentele sunt alterate la data inscrisa pe ambalaj, gemurile au tot valabilitate de un an de la data fabricatiei dar pot fi bine merci consumate si dupa 3 ani daca au fost bine sterilizate.
Nu stiu insa daca asta se aplica si in cazul sroturilor. Din cauza uleiurilor pe care le contin si care rancezesc in timp, ale dvs. pot fi deja "nefolosibile".
Imi pare rau pt patania dvs. | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesional Dum Mar 25, 2012 3:19 am | |
| exact si eu la rancezire ma gandeam, maine incerc daca imi schimba si asta sa-mi fie invatatura sa nu am incredere in comerciant. Pentru asta va scriu patniile mele sa aveti si voi grija | |
|
| |
dorel membru registrat
Numarul mesajelor : 18 Varsta : 62 Data de inscriere : 25/03/2012
| Subiect: pentru doamna Rozalia Dum Mar 25, 2012 5:15 am | |
| - rozalia a scris:
- exact si eu la rancezire ma gandeam, maine incerc daca imi schimba si asta sa-mi fie invatatura sa nu am incredere in comerciant.
Pentru asta va scriu patniile mele sa aveti si voi grija daca doriti o parere de la ultimul venit pe forum, din ce se discuta prin alte locuri, sroturile au intr-adevar doar doua-trei luni garantie o duminica placuta, dorel | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Dum Mar 25, 2012 11:24 am | |
| parerea ultimului venit poate sa fie mai de folos , oricum multumesc si maine incerc sa debarasez inapoi. sper sa am noroc, | |
|
| |
boticelina membru argint
Numarul mesajelor : 102 Varsta : 48 Data de inscriere : 26/01/2012
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile Dum Mar 25, 2012 11:37 am | |
| rozalia, eu m-am intanit ieri cu inginerul meu si l-am intrebat special pt tine despre valabilitatea sroturilor. Mi-a zis ca daca e depozitat corect, in loc uscat si racoros, nu-are mucegaiuri, nu miroase a ranced, are gust si miros placut (da, poti sa-l si gusti, nu patesti nimic ), atunci il poti folosi linistita. | |
|
| |
rozalia membru platin
Numarul mesajelor : 514 Varsta : 64 Data de inscriere : 18/04/2010
| Subiect: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie Mar Mar 27, 2012 5:23 am | |
| Multumesc pentru informatii, l-am trasbordat inapoi. @% kg, zic eu este totus prea mult, folosesc reteta de la www.prepelitebv.ro, putina srot de floarea soarelui se foloseste , totusi avem retinere. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile | |
| |
|
| |
| Furajarea prepelitelor - retete profesionale, tehnici de fabricatie, informatii utile | |
|